Biblia din perspectiva mea

Știu. Parca deja vad ceea ce îți imaginezi. Sau cel puțin asa îmi imaginam eu. O carte neagra, cu o cruce neatragatoare pe coperta, niște povesti plictisitoare și mai nimic de înțeles.

Am încercat de mai multe ori sa citesc Biblia. Ma intriga pentru ca eu sunt o iubitoare de cărți și ma întrebam: fix cea mai citita carte din lume sa nu o citesc eu? Nu prea am reușit, deși m-am apucat de vreo 3 ori. Pana am dat de un prieten care mi-a explicat cum sa fac. Cate puțin, cate un capitol pe zi( un capitol în BIBLIE înseamnă aproximativ 30 versete, maxim 1-2 pagini), nu cate încercăm eu sa citesc: minim 20-30 pagini asa cum as fii citit o carte obișnuită. Și mi-a zis ca din toate versetele citite sa aleg unul care simt ca e pt mine. Atât a fost. Am început sa notez versetele și sa notez gânduri care erau inspirate de acel verset. Și asa, seara de seara, m-am îndrăgostit de acest proces. Biblia a devenit cartea mea preferata și studiul meu spiritual. De fel, sunt pasionata de dezvoltare personala, iar în Biblie este extrem de multa dezvoltare personala. Și o data cu aceasta carte, am descoperit o lume magica. De-a dreptul. Ma simt pe un alt tărâm și nu exagerez.

Se spune ca Biblia este singura carte din lume al cărei autor este lângă tine când o citești. Și nu de puține ori, fix ceea ce citeam era fix ceea ce eu aveam nevoie. Nu de puține ori, după o rugăciune și o conversație cu Dumnezeu, am deschis Biblia și ceea ce citeam era răspuns la ceea ce eu întrebasem sau ma rugasem. Nu am întâlnit niciodată asa experiente în toți cei aproape 12 ani ai mei de lectura.

Biblia a fost langa mine în situații critice, la rascruce de drumuri. Când nu știam ce sa fac, începeam sa citesc din ea și era ca și cum as fii avut o discuție cu cineva. Atât de clar era ceea ce citeam.

Biblia este o oglinda spirituala. Acolo ma regăsesc și îmi dau seama cine sunt, ce îmi place, de ce fac ceea ce fac, cum ar trebui sa ma comport. Descopăr caracterul lui Dumnezeu și aflu ce ii place și cine este El. Direct din cartea Lui, nu din opiniile oamenilor. Biblia îți vorbește direct în inima, direct în suflet, direct în Duhul tău, direct pentru nevoia ta.

Este cea mai vie carte pe care am citit-o vreodată și este cel mai bun profesor pentru o educație de calitate.

Am ales sa o citesc cu regularitate pentru ca e tot timpul la moda și actuala. Același capitol pe care l-am citit anul trecut și l-am recitit anul acesta, m-a atins diferit. Pe când anul trecut nici nu observam un anumit verset, anul acesta l-am descoperit foarte profund și m-a ajutat în ceea ce aveam nevoie la momentul respectiv. Același verset poate fii văzut din lumini diferite în funcție de experientele noastre de viata, dar fiecare verset e acolo sa ne ducă pe drumul cel bun.

În Biblie este cuvantul lui Dumnezeu. Îți garantez ca o data ce o sa începi sa o citești, vei întâlni și vei simți iubirea Lui pentru tine. Te vei simți valoros, iubit, protejat, îndrumat, eliberat, liniștit, fericit și bucuros. Vei simți ca ai incredere ca este bine ceea ce faci. Vei simți o certitudine pe care numai Dumnezeu ți-o poate da. Vei simți ca nu ești singur indiferent de situația prin care treci. Vei fii călăuzit pe un drum pe care Dumnezeu îl are pregătit pt tine. Și când mergem după planul Lui, eu cred ca este cea mai mare binecuvântare. Vei simți pace în tot ceea ce vei face.

În urma cu câțiva ani nu m-as fi gândit ca pot descoperi o carte atât de magica. Și nu te preocupa, indiferent de domeniul în care lucrezi, indiferent de trecutul tău, de temerile tale, de planurile tale, o data ce vei începe sa citești Biblia, vei simți. Vei simți prezenta lui Dumnezeu, vei simți ca îți vorbește ție, în particular, pentru viata ta. Și vei începe sa simți ceea ce zic eu aici.

Primul pas? Dorința.

„Mă veţi căuta, și Mă veţi găsi dacă Mă veţi căuta cu toată inima.”

‭‭Ieremia‬ ‭29:13‬ ‭