Minunatele beneficii ale curiozității

Suntem mai fericiti când suntem curioși, stiati?


Am constientizat și eu de curând.
Dacă e un lucru de care sunt curioasa permanent și efectiv ador sa aflu ceva nou, este despre cum funcționăm noi ca oameni: mental, emoțional, spiritual, psihologic. Este absolut superb! ❤️

Intr-o zi mi-a pus soțul meu o întrebare: “Dar pe tine ce te face curioasa in domeniul x? “
Mi-a picat cu tronc aceasta întrebare. Stiti vorbele acelea care răsuna in mintea noastră și nu pleacă pana nu stam sa meditam la ele?
M-am gândit câteva zile la rând la același lucru. Și am primit o noua perspectiva asupra curiozității. Este atat de interesant faptul ca pana atunci nici măcar nu am observat “curiozitatea” in sine.

Atunci când suntem curioși de ceva anume, suntem și entuziasmați sa aflam, mai ales ca este ceva nou. Atunci când suntem curioși și suntem in proces de a afla, trăim mai intens, avem dorința, viziune, motivatie și acționam cu ușurintă.
Când acționam spre curiozitățile noastre, ne simțim pe drumul corect, pe drumul nostru. De asemenea, ne stimulează creativitatea , inteligenta, satisfacția și bineinteles fericirea.

Dar ce se întâmpla când nu mai avem curiozități?

Am avut o perioada in care nu mai aveam entuziasm aproape deloc. Eu, care mereu am fost entuziasmata la cote înalte și plină de credința și viziune și inspirație. Simteam ca lucrurile merg la fel, ca văd tot ceea ce urmează și parca nimic nu mai era interesant. Devenisem confuza între ce trebuie sa fiu și ce mi-as dori sa fiu. Ajunsesem sa fiu confuza pe mai multe arii și mi-era teama ca mi se sparge bolul meu de cristal unde întotdeauna, indiferent de provocări , am fost fericita cu deciziile mele și ma simteam pe drumul corect. Și nu știam care este motivul. Dând filmul înapoi, am înțeles ca îmi satisfăcusem curiozitățile și ajunsesem la un nivel in care trebuia sa merg intr-o anumită directie și intr-un anumit fel care nu mai reprezenta curiozitate pentru mine.

Atunci când ne satisfacem curiozitățile ne formam propriile convingeri și putem inchide niște capitole, mergând apoi mai departe la un nou sezon din viața noastră. Și cel mai important : nu rămânem cu întrebări. Dacă noi suntem curioși de ceva anume și nu acționam in acea direcție și acționam doar cum ar trebui, ajungem sa înaintam prin viața acumulând regrete și întrebări despre : “cum ar fi fost dacă?”

O alta parte interesanta a curiozității este ca din curiozitate se naște pasiunea. Din curiozitate am venit la Herbalife in urma cu 9 ani aproape și iată câte experiențe am trăit deja. Din curiozitate am mers la ora de teatru a facultății mele și apoi am trăit unele dintre cele mai frumoase momente și l-am cunoscut și pe Bogdan. Din curiozitate citesc și este una dintre cele mai mari pasiuni ale mele.

Bineinteles, exista și reversul medaliei, cred eu.
Nu toate curiozitățile sunt bune. Sau cel puțin nu merita sa mergi intr-o direcție a curiozității care poate declanșa dependenta și apoi viața sa nu o ia in sus, ci in jos. Nu merita sa satisfacem curiozități de moment , care pot avea urmări ca vinovatie, pierderea încrederii partenerului sau chiar riscul vieții.

Sa ne satisfacem acele curiozități care ne duc înainte, ne învață ceva, ne dezvolta creativitatea, inteligenta, bucuria vieții și de ce nu, contribuția in viețile celorlalți.

Care sunt curiozitățile voastre pentru perioada următoare?

O zi excelenta sa aveți! ❤️

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s