“Te iubesc” soptit in suflet

Buna! Astăzi am niște întrebări pentru tine și te invit intr-o călătorie a frumuseții pe care o oferă întrebarile in general. Ele au puterea sa ne dea revelații și sa ne schimbe drumul vieții. In bine! 😊


Când te-ai gândit ultima data la Dumnezeu? Sau mai bine zis, când ai meditat la ce înseamnă Dumnezeu pentru tine? Ce crezi despre El? Este așa cum scrie in Biblie? Sau crezi ca este o forța mai mare decât noi pe care noi nu o cunoaștem , dar ea e acolo? Il numești pe Dumnezeu Univers și nu te gândești la El decât ca la o forța a legii atractiei unde atragi ceea ce simți si gândești? Ce înseamnă Dumnezeu pentru tine?


Un concept atat de intrigant. Pentru unii reprezintă fericire si dragoste, pentru unii indiferenta, pentru alții chiar supărare și revolta. Pentru alții un mister pe care ar vrea sa îl descopere și nu știu cum. Cum ar fii, ceva este acolo. Indiferent ca ne dorim sau respingem.


Ceea ce am testat eu de-a lungul timpului este ca da, exista legea atractiei și ceea ce gândim și simțim atragem in viața noastra. Mintea noastră are puteri nebănuite pe care încă nu le-am accesat la potențialul ei și ma fascinează de fiecare data când mai descopar câte ceva nou. Da, gândurile pozitive ne pot schimba starea in bine si putem face in asa fel incat sa ne cream emotii pozitive prin ceea ce gândim si astfel sa acționam spre rezultate mai bune. Da. Universul e minunat și complex. Da. Este nevoie sa ne dezvoltam permanent pentru ca progresul aduce fericire. Toate acestea sunt bune și au funcționat și funcționează, cel puțin pentru mine. 😁

Eu totuși mai am niște întrebări.
Cum se face ca având toate aceste resurse, marea majoritate a oamenilor nu sunt pe deplin fericiti? Cum se face ca in toată aceasta certitudine a fiecărui om ca ceea ce gândește el este corect, totuși sufletul nu zâmbește mereu acolo in interior?


Fiecare om își pune baza pe ceva sau in ceva. Pe tine ce te tine încrezător ca totul va fii bine? Oamenii, familia, o comunitate, credința ta? Ce anume?


Mi-a plăcut ce a zis Alina Ilioi Muresan:
“Una din cele mai înțelepte vorbe este „și asta va trece!”. Când ești pe culmile succesului, te aduce cu picioarele pe pământ. Când ești în prăpastie, îți dă putere să continui. Când ești lăudat, te ajută să nu te îngâmfi. Când ești criticat, poți trece mai ușor peste. Așa că astăzi vreau să îți spun că ȘI ASTA VA TRECE!”

Daca ești intr-o situație care te apasă, in care lucrurile nu merg bine sau pur și simplu sufletul tău simte ceva ce parca îți acaparează bucuria in orice alt aspect al vieții tale, ce faci?
Ei bine, am auzit atâtea povesti in care aici oamenii se întorc la Dumnezeu. Și nu la acel Dumnezeu care este ca lampa lui Aladin pe care îl folosim doar ca sa obținem cele mai mari dorințe ale noastre.
Se întorc sau poate întâlnesc pentru prima data pe acel Dumnezeu pe care L-am întâlnit și eu pe parcursul vieții și m-am apropiat mai mult de El in ultimii 3 ani. Pe acel Dumnezeu care și-a dat viața pentru noi. Pe acel Dumnezeu care vine și te mângâie, care îți calmează durerea și o vindeca. Pe acel Dumnezeu care poate sa aibă grija de inima ta. Sa o tina in brațe. Sa o îngrijească și sa o iubească. Pe acel Dumnezeu care poate sa îți ofere pace in timpul furtunilor din viața ta și pe acel Dumnezeu pe brațul căruia te poți odihni atunci când ești obosit. Pe acel Dumnezeu pe care te poți baza ca poți primi un sfat, o îndrumare. Pe acel Dumnezeu care e alături de tine zi de zi, in bucurie și in tristete și care îți poate oferi mult mai mult decât orice bogăție si succes: IMPLINIRE SUFLETEASCA!


Așa este Dumnezeul pe care eu îl iubesc!
Dumnezeul pe care L-am întâlnit printre paginile Bibliei. Dumnezeul pe care L-am căutat intotdeuna. Dumnezeul care a fost alături de mine când părinții mei s-au despărțit. Dumnezeul care mi-a oferit bucurie in orice circumstanța a vieții, cel care mi-a dat siguranța ca e bine ceea ce fac când alții nu intelegeau deciziile mele, cel ce îmi da bucurie când sunt singura sau cu prieteni. Este sursa fericirii mele zi de zi! ❤️

In viața nu este doar despre succes și realizari. Deși sunt importante. Nu este doar despre ca trebuie sa atrag ceea ce vreau sa obtin. Nu este doar despre bani sau lipsa lor. Este mai mult decât atat. Este despre calitatea emoțiilor noastre! Este despre sentimentul de pace.


Calitatea vieții noastre ne este data de calitatea emoțiilor noastre. Este despre implinire. Este despre dragoste.
Dacă nu ar fi existat dragostea, noi nu am fi trăit. Eu nu as fi scris acest articol, tu nu ai fi ajuns sa îl citești. Pentru ca un bebelus nu poate supraviețui fără ca cineva sa îl hrănească, sa îl spele, sa îl îmbrace. Grija ce ti-a fost oferită, așa cum a fost ea, te-a ajutat sa trăiești!
Toți oamenii au doua mari frici: frica de a nu fi suficienți de buni și frica de a nu fi iubiți.
Cu Dumnezeul ce îl stiu eu, pentru El, ești perfect. Și El te-a iubit atat de mult, încât și-a dat singurul Lui fiu, pentru ca tu sa trăiești veșnic.
„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veșnică.”
‭‭Ioan‬ ‭3:16‬ ‭

Dragoste este ceea ce umple inimile, iar Dumnezeu mai mult decât orice, este Dragoste ❤️

„Dumnezeu este dragoste.”
‭‭1 Ioan‬ ‭4:8‬ ‭

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s