Un singur gând nu ne poate schimba viata. Dar un singur gând poate genera o decizie care sa ne schimbe viata

Buna dimineața. Este ora 05:54. Din nou, alături de ceaiul meu lângă mine. De data aceasta, in loc de ploaie , afara se aud păsărelele cântând și se aude sunetul dimineții devreme. Liniste. Inspirație. O lumina calda.

Simți atmosfera?

Iubesc diminețile cu energia lor. Lumea parca e mai calma, mai linistita.

Am văzut un video in aceasta dimineața despre trup, suflet și duh. Este a treia oara când îl văd. Știi, acel moment când trimiți ceva unui prieten și te uiți prin ochii lui. Și m-a inspirat sa scriu despre gânduri.

Un singur gând nu ne poate schimba viața. Așa este. Dar un gând poate genera o decizie care sa ne schimbe viața.
Cum am mai scris intr-unul din articolele mele, in urma cu 12 ani, am luat decizia sa încep sa citesc. Decizia a plecat după ce am citit povestea de viața a doctorului Ben Carson care m-a inspirat atat de tare la vârsta mea de 18 ani încât mi-am spus ca și eu vreau sa citesc și sa descopar puterea cartilor. Nu am devenit o persoana noua pe loc. Nu s-a întâmplat nimic cu mine in acel moment. Arătam la fel, gândeam la fel, simteam la fel. Doar ca aveam o noua decizie in inima mea.
Am înțeles de ce vreau sa fac asta, m-am simțit motivata și am început sa acționez.
Citind, am dobândit gânduri noi. Idei noi. Și prin urmare am început sa acționez diferit. Sa cred lucruri noi. Iar aceste gânduri au devenit fundația alegerilor mele de mai târziu in viața, alegeri de care ma bucur și sunt mândra pentru ca am putut sa spun “nu” atunci când a fost nevoie și am putut sa spun “da” la ceva ce poate apropiații mei nu intelegeau și singura mea susținere era credința mea.


Acesta este unul dintre momentele decisive și importante pt mine, care au contribuit la schimbarea vieții mele.

Ben Carson- Mâini înzestrate
Povestea de viața a unui băiat care era prostul clasei pana la unul dintre cei mai buni medici neurochirurgi din America.
Pentru totdeauna, inspirația mea! ♥️
Povestea care mi-a schimbat traseul in viata!
Mulțumesc!
Poți citi cartea sau poți viziona filmul. Bineinteles, un film nu se compara cu o carte.
Cel mai bine sa le faci pe ambele. 😅


O alta decizie la fel de importata și cu impact major a fost decizia de a citi Biblia cu regularitate și de a ma baza pe Cuvântul lui Dumnezeu in viața mea. Nu știam ce urmează sa gândesc și sa trăiesc, doar mi-am dorit foarte tare sa încep sa acționez in aceasta direcție. Iar aceasta dorința a generat in timp o sumedenie de revelații, transformări interioare și gânduri noi puternice!


Dar așa cum sunt momente și gânduri generatoare de decizii bune pentru viața noastră, așa sunt și momente și gânduri generatoare de decizii proaste pentru viața noastră.
Mediul in care ne petrecem timpul, oamenii din viața noastră, ceea ce urmărim la televizor, locurile frecventate au un mare impact asupra gândurilor și deciziilor noastre . In fiecare moment al vieții noastre decidem. Uneori bine, alteori rau.


“Fiecare dintre noi face tot ce poate in funcție de nivelul de conștientizare, maturitate și siguranța personală la care se afla
.” – scrie in cartea Clubul 5A.M. de Robin Sharma.
Cum putem sa fim inspirați de ceva bun dacă poate avem in mediul nostru oameni și activități care nu duc la nimic bun?
Hai sa cautam acele influente care sa ne ajute sa creștem.
Eu in fiecare dimineața citesc din Biblie și suplimentar mai citesc o alta carte.
Am nevoie de gânduri bune care sa ma inspire și sa ma facă sa acționez corect. Am nevoie sa ma las inspirata de Dumnezeu și de oameni de succes. Zi de zi, gând după gând, acțiune după acțiune, rezultatele mele sunt altele decât dacă nu as face asta și as sta doar cu gândurile influentate de ceea ce pica in viața mea random, de știri, de părerile familiei și dramatismul constant din jurul nostru.

Și prietenii pot fi o sursa de inspirație, dacă ti-i alegi bine. Tot ei, pot fi o sursa de decizii greșite dacă nu ti-i alegi bine.

O simpla întâlnire cu cineva, o simpla conjunctura te poate influența sa iei o decizie majora pentru viața ta. De aceea este extrem de important pe cine lăsam in viața noastră, prietenii pe care ii avem, locurile pe care le frecventam.

In cazul meu, am avut binecuvântarea sa fiu la școala când un pastor a venit la ora de dirigentie și a prezentat povestea vieții lui Ben Carson. Mulțumesc lui Dumnezeu ca am cumpărat cărțile. Nu vreau sa ma gândesc ce as fi fost astăzi dacă eu nu făceam acea achiziție atunci.

Când nu știm dacă vrem sa facem ceva, cu siguranța dacă acționăm se poate întâmpla ceva nou, interesant, sa descoperim ceva nou, sa invatam ceva nou. Lipsa acțiunii este buna doar atunci când ne odihnim cu scopul de recuperare și de reîncărcarea forțelor. Nicidecum pentru lenevie.


Aici recunosc ca ma gândesc ca nu a fost meritul meu. Pur și simplu cred ca a fost in planul lui Dumnezeu. El a vrut sa fie așa.
Și aici ma duce cu gândul la un motto care mie îmi place foarte mult : “Acțiunea învinge întotdeauna lipsa acțiunii“ – T. Harv Eker- Secretele minții de milionar.

In urma cu aproape 8 ani, am primit un telefon de la cineva și m-a invitat la un eveniment Herbalife. Eu ma aflam in Bolintin și pana la eveniment urma sa fac aproape 2h, pana in București. Cu transport in comun. După calculele mele oricum întârziam . Ce rost mai avea sa mai plec de acasă? Nu aveam efectiv niciun chef.
Dar mi-am zis : “ Acțiunea învinge întotdeauna lipsa acțiunii”. Și am plecat. Am zis ca poate aflu ceva nou și interesant. Dacă rămân acasă nu o sa se schimbe nimic. Și iată-ma acum: in octombrie se împlinesc 8 ani de când colaborez cu aceasta companie. Este locul in care mi-am format abilitatile de munca, de disciplina, de antreprenor, de comunicare, de speaker, de antrenor Wellness, de organizare evenimente, mi-am făcut prieteni, mi-am găsit mentori, nașii de cununie, mi-am dezvoltat o relație unita cu soțul meu și câte și mai câte. Dacă nu acționam? Ce se întâmpla oare astăzi? Nu stiu.

Eu acum ma aflu intr-un proces de formare a unui o obicei de a ma trezi la ora 5. 4:45 mai exact. Vreau sa fac asta pentru a avea timp in liniste pentru mine sa citesc din Biblie și cărți. Am nevoie de asta pentru ca iubesc când descopar un gând nou care ma inspira. Ziua mea începe altfel și ma simt nerăbdătoare sa aplic ceea ce am descoparit nou. Viața este mult mai frumoasa când am gânduri noi. Departe de părerile altora. Departe de agitație. Înainte de a putea oferi altora din ceea ce sunt eu, am nevoie ca mai întâi sa ma construiesc și zidesc pe mine. Tocmai pentru ca ma inspira sa pot contribui in viețile oamenilor. Ma inspira ideea de a putea declanșa idei generatoare de decizii bune pentru alte persoane.

Deschide ochii la frumusetea din jurul tău. Vezi oportunitățile care exista in viața ta. Alege credința și nu teama. Alege sa vezi partea buna a lucrurilor. Alege sa vezi binele din orice rau. Alege sa vezi tot ce este mai bun intr-un om. Alege sa iubesti pe aproapele tău ca pe tine însuți. Alege sa citești. Alege acele actiuni care sunt aducătoare de viața și nu de moarte ( pe interior). Alege sa traiesti la maxim, cu tot potențialul ce este pus in tine! Dumnezeu te-a creat lumina pentru tot ce exista in jurul tău, te-a creat perfect așa cum ești si te iubește mai mult decât îți imaginezi tu și decât îmi imaginez eu! Nu lasă pe nimeni sa îți spună altceva! ♥️

O zi plină de inspirație îți doresc! 🤗

Wow. Deja s-a făcut 06:58. Si a început sa picure. As mai face un video, dar pe fundal, pe lângă pasarele și ploaie se mai aude o drujba. 😅 Deja este ora acțiunii. Lumea este in activitate.

3 gânduri despre „Un singur gând nu ne poate schimba viata. Dar un singur gând poate genera o decizie care sa ne schimbe viata”

  1. Trebuie sa fii un om puternic si cerebral pentru putea sa spui „da” si „nu” in fata anumitor situatii, in opinia mea.Asta inseamna evolutie, pace intre tine si tine insuti.
    Ai descris totul atat de frumos, pentru cateva minute, cat am citit articolul m-am simtit acolo, cu tine, in poveste.
    Felicitari!Esti speciala si minunata! 😍

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s