Deschide usa fericirii

Este ora 07:17 și ploua. Este liniste, stau in canapeaua mea favorita cu o cana de ceai și shake lângă mine. M-am trezit la 04:45 pentru a avea timp pentru mine. Pentru a savura ceaiul in liniste si fără graba.
In muzica ploii, am scris. La ora 05:20, după timpul meu cu Dumnezeu, am citit Coloseni 2 din Biblie și Dumnezeu mi-a dat o revelație puternica. Mi-a deschis ochii. Așa simt după fiecare experiența cu El.
Fiecare revelație ce o primesc îmi bucura sufletul, ma entuziasmeaza, îmi da o stare atat de plină de bucurie încât mai vreau încă o data și încă o data și încă o data.
Și fix despre bucurie și fericire vreau sa scriu. Pentru ca despre asta mi-a vorbit Dumnezeu in aceasta dimineața. Am scris cred ca vreo ora și jumătate despre asta. Iar acum simt nevoia sa cuprind intr-o amintire aceasta dimineața, aceste gânduri. Și simt nevoia sa împărtășesc.

A început cu întrebarea : pentru ce alergi?
Aceasta întrebare m-a dus cu gândul și la o întrebare care mie îmi place foarte mult și m-a ajutat sa îmi aflu de ce-ul: care este motivația din spatele acțiunilor tale?

Și m-am gândit. Pentru ce alerg? De ce vreau asta și asta și asta? Ok, înțeleg la ce ma ajuta, dar de ce vreau asta? Care este scopul final?
Și mi-am dat seama ca toți cautam fericirea. In munca pe care o facem, in oamenii cu care ne petrecem timpul, in partenerul de viața, in lucrurile pe care le cumpărăm, in vacantele in care mergem.

De ce vrei următorul lucru pentru care muncești?

Iubesc întrebările acestea. Genul acesta de întrebări ma transpun in interiorul meu și ma ajuta sa văd adevarul. Ma eliberează de superficialitate și de măști. Ma pun fata in fata cu ceea ce gândesc și simt cu adevărat, nu cu ce as vrea sa simt sau gândesc. Și e foarte diferit.
Toți cautam fericirea. Și in timp ce scriam, conștientizam tot mai mult cât de multa nevoie avem sa facem lucrurile care ne aduc bucurie. O munca ce ne aduce plăcere, o relație care sa ne implineasca, o activitate relaxanta. Dacă nu avem aceste lucruri, e posibil sa apelam la lucruri negative, care ne fac plăcere doar pe moment și apoi ne simțim vinovați. Câte persoane nu mănâncă mult seara din dorința de a simți putina bucurie după o zi istovitoare? Câte persoane nu fumează pentru a se putea deconecta câteva minute de la ceea ce fac?
Câte persoane nu ajung sa se drogheze in căutarea acelui moment de fericire?
Câte persoane nu se despart și schimba partenerii tot timpul in căutarea acelei emotii de început care ne face sa ne simțim atat de bine? Pana dispare…. și apoi o vrem iar și iar și iar…
Trebuie neaparat sa facem acele activități care ne fac plăcere și sunt bune pentru viața noastră, altfel vom încerca sa cautam fericirea in lucruri de moment, nocive. De ce atâtea persoane ajung de la munca acasă și se trântesc fix la televizor și floricele? Pentru ca au nevoie de fericire ACUM și altfel de unde sa o ia?

Nimeni nu e de condamnat ca vrea fericire. Și eu și tu și el și ea vor asta. Cineva poate a avut oportunitatea in viața sa aibă parte de mai multa fericire, altcineva nu.
Nu putem judeca oamenii pentru acțiunile lor pentru ca nu le știm motivele și nici circumstanțele vieții. Dar putem face un lucru. Sa devenim o bucurie pentru cel de lângă noi. Sa încercam sa aducem putina lumina in viața celui in nevoie.

Sa ne îmbrăcăm cu bucuria celui căruia i-am făcut un bine, se vorbea duminica la biserica. M-a impactat acest lucru și mi-a plăcut nespus de mult.
Poate ca atunci când te simți nefericit, ar trebui sa încerci sa ajuți pe cineva. Poate ca acel sentiment ce îl ai in momentul in care vezi bucuria din ochii acelui om, îți schimba ziua in bine.
Te încurajez sa faci ceva pentru sufletul tău. Orice, cât de mic.
Care sunt lucrurile care îți aduc bucurie tie? O plimbare in parc? Sa scrii? Sa citești? Sa pictezi? Sa dansezi? Sa faci fotografie? Sa lucrezi la o mașina? Sa creezi un aranjament floral? Sa decorezi prin casa? Sa vorbești cu cineva drag?
Indiferent care este acel lucru care îți produce bucurie și e ceva ce nu îți produce rau in viitor, fa-l neaparat! O sa vezi cum imediat începi sa te simți mai bine. Planifica acest timp. Măcar și 20/30 min pe săptămâna. Ia-le pt tine. Dacă nu ti se potrivesc exemplele ce am scris mai sus, gândește-te la toate oportunitățile care exista in viața ta pentru a-ti crea o mică fericire și folosește la maxim. Ceilalți au nevoie de tine fericit. Au nevoie de oameni care sa ii inspire.

In cazul meu, fix ceea ce fac acum îmi creeaza o mică fericire. Nu o fac in ideea ca vreau sa devin scriitoare. Nici pentru ca vreau sa fac un blog mare. După cum vezi, pana la ora actuala nici nu am reușit sa cosmetizez acest blog. Este doar un loc unde îmi astern gândurile. Îmi place pur și simplu procesul in care las acest gânduri sa prindă viața – negru pe alb. Ma simt atat de bine sa stiu ca aceste gânduri ale mele se nasc sub forma unor scrieri pe care le pot citi și peste ani. Simt ca am creat ceva. Și mai mult decât atat, dacă și cineva citește acest lucru, pentru mine e o super bucurie.
Când faci ceva ce îți place, timpul trece atat de ușor. Viața este mai frumoasa!

Tu? Pentru ce alergi? Ce zici dacă încetinești puțin și te bucuri mai mult între timp?
Noi nu ne amintim zile, ne amintim momente. Hai sa ne facem viața mai frumoasa!

P.s: acest moment este un moment ideal pentru mine. Emotia din casa a unei dimineți ploioase, lumina de afara e puțin întunecată, se aude ploaia și se aud tunete ușoare, stau ghemuită pe canapea și beau ceai fierbinte. Ce poate fi mai relaxant de atat?

2 gânduri despre „Deschide usa fericirii”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s