Ceea ce vezi este o perspectiva, nu realitatea

Vreau sa fiu un om care cunoaște mult.
Ma pasionează dezvoltarea unui caracter frumos, curat și sa pot avea interacțiuni frumoase cu cei din jurul meu.
Lucrez la asta. Cu totii avem momente de mândrie, superioritate și indiferenta fata de ceilalți câteodată. Stiu in sufletul meu când ceva nu este bine și îmi doresc sa cunosc, sa aflu acea gândire care ma ajuta sa înteleg pe cel de lângă mine și sa îl fac sa se simtă mai bine.

Astăzi am citit ceva ce m-a pus pe gânduri.

„Cunoștința ingamfa, pe când dragostea zidește.” 1 Corinteni 1:8

Câți dintre noi nu am întâlnit oameni care dețin anumite titluri sociale, statut sau au fost/sunt mai avantajati decât noi din anumite puncte din vedere și ii vedem cum “suferă” de aroganta, de superioritate, de prejudecăți, de gânduri care judeca și acuza in mintea lor? Nu ti-o spun, dar o simți.
De câte ori nu am făcut și noi așa cu cei fata de care credem ca sunt sub noi in anumite aspecte ale vieții? Este aceasta ceva bun oare?
Hai sa analizam puțin.

Cel care nu știe, nici măcar nu știe ce nu știe. Sau poate știe ce nu știe, dar nu a avut oportunitățile in viața sa ajungă sa cunoască. Dacă ne comportam urat cu un om care e sub noi, va putea ajunge el vreodată la concluzia următoare? “Da, ce om minunat! Cât a studiat și a evoluat la viața lui. Eu sunt un prost ca nu am făcut toate acestea ca el și nu stiu tot ce știe el. Merit sa fiu tratat/a cu superioritate. Sunt un mediocru și vai de mine! Ar trebui sa încep sa ma schimb de azi, ca uite cât m-a ajutat pe mine tot ceea ce știe el!!!” Nuuuu!!! Poate va prinde o motivatie sa evolueze, dar probabil din frustrare și cu durere in suflet. Iar noi cu siguranța nu vom rămâne in inima lui.

Dacă omul acela a dat tot ce a putut pentru a ajunge pana aici? Cum am zis și intr-un articol anterior, ceea ce este corect pentru cineva și ceea ce face fericit pe cineva poate nu este valabil și pentru altcineva. Nu știm niciodată ce se afla in spatele anilor acelui om. Ceea ce vedem noi este o perspectiva, nu este realitatea.

Plus ca mai este un aspect.
Pentru orice om care se crede superior, exista un altul cu mai multe cunoștințe și superioritate decat el. Așa ca dacă el crede ca știe atat de multe și merita sa se poarta urat cu un altul, atunci și el merita același tratament de la cei superiori lui, nu?

Hai sa fim serioși! Indiferent de nivelul la care este oricare dintre noi, ceea ce apreciem cu adevărat este dragostea! Nu pot aprecia pe cineva cu adevărat indiferent cat de tare și mare e el dacă știu ca este un nemernic cu ceilalți.
Oamenii nu rețin cât de multe știm noi, ci felul in care ii facem sa se simtă.
Ce rost are sa tratam pe cineva rau când nu avem cum sa schimbam prin acest comportament? Noua ne-ar plăcea sa fim schimbați prin acest comportament?


Pe când , dacă oferim dragoste, avem oportunitatea sa contribuim in sufletul și viața acelui om și poate ii dam o soluție , dacă vrea, cum sa rezolve problema care îl tine pe loc.
Dragostea este specială. Poate ar trebui sa ne punem in pielea celuilalt atunci când vorbim cu el. Poate ar trebui sa ne comportam așa cum am vrea noi sa se comporte ceilalți cu noi.
Dragostea este un limbaj comun, indiferent de statut, naționalitate sau vârsta, care unoeri nici nu are nevoie de cuvinte. Se simte. Cu dragostea poate reușim sa ridicam un om care se afla jos și a vrut sa se ridice și nu a știut cum. Dar pentru ca ne-am lăsat purtați de îngâmfare, am pierdut oportunitatea sa dam o mâna de ajutor.

Nu putem sa decidem in locul celorlalți, dar putem sa luam decizia sa oferim noi mai multa dragoste!
Hai sa folosim cunoștințele pe care le avem și abilitatile care ne fac sa ne simțim mai sus decât ceilalți ca sa ajutam acolo unde se poate și sa arătam o perspectiva noua. Sa ajutam pe aproapele nostru cum are nevoie, nu cum credem noi ca are nevoie. Și de aceasta este nevoie sa ascultam! 😊

‭‘Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuţi.’
‭‭Matei‬ ‭22:39‬ ‭

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s