Am primit cel mai frumos cadou de Pasti! ♥️

De-abia aștept sa împărtășesc cu tine despre cadoul ce l-am primit de Pasti. Dar mai întâi vreau sa îți povestesc ceva.

De ce sărbătoresc Paștele?
Iată o întrebare căreia niciodată nu i-am dat atentie și nu m-am gândit vreodată sa caut răspuns. Pastele era ceva obișnuit și știam ca Iisus a murit și a înviat a treia zi din morți. Așa și? Mai departe? Mai departe nimic. Nu m-am gândit care este semnificatia, care este rostul acestei sărbători.
Daca ma gândesc la amintirile mele asociez Paștele cu momente frumoase. Când eram mică mama îmi lua hăinuțe noi și ma ducea vineri la biserica sa “ma dau pe sub masa” , sa ocolesc biserica de 3 ori și sa iau bui-bui ( vin din lingurița preotului de care imi era foarte drag). Îmi plăcea. Era frumos afara, cald, ma întâlneam cu multa lume la biserica și mama era mereu cu totul pregătit acasă. Se simțea bine.
Mai târziu, in adolescenta, perioada pascala s-a lăsat cu multe ieșiri cu prietenii mei. Vineri, sambata, duminica.
In fiecare sambata dimineața mergeam cu prietenele mele pe nemâncate sa ne împărtășim și sa ne spovedim, iar sambata seara mergeam sa luam lumina de la biserica la 12 noaptea , apoi ieșeam in oraș și ne întorceam spre 3-4 dimineața sa luam Paste pentru acasă. Nici nu ma gândeam vreun pic la Iisus și la suferintele Lui. Făceam traditiile pentru ca așa făcea toată lumea și era un prilej și mai bun de distracție. Nu m-am gândit niciodată cu adevărat la patimile lui Iisus și la El ca un om, cu sentimente , emotii, gânduri …
Grătar, voie buna, prieteni, familie.
Cu acestea asociez aceasta perioada.
Dar nu m-am întrebat: De ce merg sa iau lumina? De ce iau Paste? De ce nu am voie sa ascult muzica vineri? De fapt la asta înțelegeam ca era vorba despre moarte și nah… cumva nu e frumos.
Răspunsuri nu am căutat, dar se pare ca pana la urma le-am primit. 😊
Cum sunt o mare iubitoare de cărți, bineinteles ca nu m-am putut abține sa nu citesc și cea mai citită carte din lume: Biblia.
Și am descoperit o poveste superba. Um om sfant, care a iubit oamenii cu toata ființa Lui, care a făcut minuni și care a fost sacrificat pentru păcatele noastre!
Un om care a suferit pe cruce o pedeapsa pe care nu o merita, dar care era planificata pentru ca noi sa primim iertarea păcatelor pentru totdeauna și sa putem primi viața veșnica!
Wow! Am descoperit o poveste care ma inspira. Am descoperit un caracter pe care vreau sa îl urmez și sa îmi fie model.
Iisus Hristos – fiul lui Dumnezeu născut pe Pământ , făcut om, a fost jertfit pentru noi!

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veșnică.”
‭‭Ioan‬ ‭3:16‬ ‭


Întreg Noul Testament se învârte in jurul acestui fapt! Pentru ca o data cu acest sacrificiu , cine crede in El are viața veșnica , după cum spune și in versetul de mai sus.
Și nu este nicio deosebire între oameni. Nu conteaza ce a fost in trecut , cine ești, ce ai făcut sau ce nu ai făcut. Acesta este un dar de la Dumnezeu pe care nu îl primesti decât prin faptul ca tu crezi in Iisus Hristos! Acesta este cadoul meu, dar și al tău!


„Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Și aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu.”
‭‭Efeseni‬ ‭2:8‬ ‭

„Și dacă este prin har, atunci nu mai este prin fapte; altminteri, harul n-ar mai fi har. Și dacă este prin fapte, nu mai este prin har; altminteri, fapta n-ar mai fi faptă.”
‭‭Romani‬ ‭11:6‬ ‭
Wow! Ce dar minunat! Ce zi de sărbătoare! Ce recunoscători ar trebuie sa fim pentru aceasta zi care reprezintă momentul salvării noastre! Da! Pastele reprezintă salvarea noastra!

Înainte de Hristos , se făceau multe jertfe cu sângele animalelor. Trebuia sa ii duci lui Dumnezeu jerta ta. Hristos a luat locul tuturor acestor jertfe și a salvat omenirea.

Noul Testament a devenit pentru mine cartea mea principala din care ma inspir, ma îmbărbătez, îmi găsesc răspunsuri și ma liniștesc.
Deși de când sunt mică am avut o relație cu Dumnezeu, am avut o credința activa și am comunicat cu El încă de la 9 ani, acum am certitudinea Cuvantului scris negru pe alb ca este bine ceea ce simt, trăiesc și cred! Simt ca sunt mai aproape de El ca niciodată. Simt ca nu e in mintea mea doar, ci El e prezent mereu cu mine, ma îndruma și îmi vorbește. Și am descoperit încă doi prieteni in afara de Dumnezeu : pe Iisus Hristos și pe Duhul Sfânt. Deși m-am închinat de atâtea ori la viața mea și am spus “ In numele Tatalui, al Fiului și al Sfântului Duh”, nici măcar nu am băgat de seama ca exista și un Duh pe acolo. Pe care azi îl consider cel mai bun prieten al meu.
Gandul la viața veșnica cum e descrisă in Biblie este absolut minunata și chiar ma ajuta sa nu îmi fie frica de momentul in care nu voi mai fi pe acest Pamant.
Am înțeles semnificațiile anumitor obiceiuri, am înțeles de ce fac unele lucruri și acum le respect și ma bucur de faptul ca m-am născut intr-o țara creștina și intr-o perioada in care nu ni se interzice sa ne manifestam dragostea pentru Iisus Hristos.
Vreau sa știi ca Dumnezeu te iubește și dacă pana acum ai fost departe de El, El de-abia așteaptă sa te întorci sau pur și simplu sa il cunosti așa cum e El cu adevărat: un tata iubitor, un prieten nelipsit, un brat pe care sa te sprijini mereu.
Te invit sa faci o rugăciune astăzi dacă tot sărbătorim Pastele și invita-L pe Dumnezeu și pe Iisus in viața ta. Îți garantez ca dacă faci o rugăciune din inima, Ei își vor face simțită prezenta! La mine s-a întâmplat de fiecare data!

Va doresc Paste fericit, multa dragoste in suflet și credința ca totul va fi bine!
Închei cu un verset minunat!
„Dacă mărturisești deci cu gura ta pe Iisus ca Domn și dacă crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morţi, vei fi mântuit.”
‭‭Romani‬ ‭10:9‬ ‭

Amin! ♥️

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s