Nu încerca să fii altcineva decât esti!

Mesaj in special pentru tineri, dar nu numai.
Ti s-a întâmplat vreodată sa stai intr-o gașca de tipi sau tipe cool, dar tu sa nu te simți in largul tău? Ti s-a întâmplat sa fii luat/a peste picior și sa nu știi cum sa reacționezi, dar sa rămâi acolo in continuare? Am un mesaj pentru tine: pleacă urgent dintre acei oameni, indiferent cât de tari sau mișto îți par! Nu se va întâmpla nimic bun cu tine acolo!

Am întâlnit multe persoane cărora le este frica sa spună ce gândesc; le este frica sa spună adevarul din inima lor de teama sa nu fie abandonați sau sa rămână singuri.
Înțeleg asta. Nu este ușor sa fii singur. Dar cred ca este mai greu sa încerci sa fii cine nu ești decât sa fii singur.
Dacă te deranjează o replica a cuiva, o gluma a cuiva, nu rade in timp ce in sinea ta te doare! Exista doua variante:

  1. Iti spui punctul de vedere cu tărie , ca te deranjează și nu ești de acord cu astfel de scenarii la adresa ta. E posibil ca acea persoana/acele persoane sa îți înțeleagă punctul de vedere și sa se oprească. Atunci este momentul când poți sa le mai dai o șansa.
  2. Îți spui punctul de vedere cu tarie, ca te deranjează și nu ești de acord cu astfel de scenarii la adresa ta. E posibil ca acea persoana/acele persoane sa facă și mai tare mișto de tine și sa nu înțeleagă nimic. Atunci pleacă. Nu rămâne acolo!

Dacă rămâi printre niște oameni care nu îți valorează opiniile, nu vei fi niciodată cu adevărat de-al lor. Vei fi și tu, ceva de umplutura! E dureros, dar acesta e adevarul!
Și de ce ai sta pe langa ei, care nu te valorează când tu ești o persoana atat de specială? Stiai ca Dumnezeu te-a creat o persoana unica, specială, prețuita și iubita, care are ceva bun de oferit? Dacă tu crezi altceva, înseamnă ca cineva ti-a băgat ceva greșit in cap!
Nu ai nevoie de aprobarea lor . Valoarea ta nu sta in acceptarea lor. Daca vei depinde mereu de alti oameni, viața ta o sa fie instabila mereu. Pt ca părerea lor se schimba. Oamenii vin și pleacă. Mai bine sa îți pese de parerea lui Dumnezeu care nu se schimba după cum se schimba moda!

Exista atâția oameni care împărtășesc valori asemănătoare cu ale tale. Pasiuni, interese, scopuri sau chiar suferințe. Caută acei oameni care te ajuta sa fii mai bun, nu care te trag in jos!
Pe cel care urma sa fie soțul meu l-am cunoscut la facultate. Eu făceam parte dintr-o trupa de teatru la care s-a alăturat și el. La scurt timp după ce a intrat in echipa, a încercat sa facă glume cu mine. Îmi aduc aminte și acum foarte clar. Eram cu o parte din trupa, toți la metrou și el ma numea tare și încrezător : “Floris Armeanca!” , in ideea de nume de melodie de manele, ca vin de la Bolintin. Nu am nimic cu oamenii care asculta manele, dar m-a deranjat intonația lui și ca și-a permis asta când noi abia ne cunoasteam. Poate e ceva banal, poate pe altcineva nu ar fi deranjat, dar pe mine da. Așa ca i-am zis in acel moment:
-Bogdan! Dacă vrei sa fim prieteni, cu mine nu merg astfel de glume. Ori vorbim lucruri constructive , ori cu mine nu ai ce sa vorbești de acum înainte!
S-a potolit imediat, a zis ok și după câțiva ani am aflat ca acela de fapt a fost momentul când i-am atras atenția mai serios. Lui i-a plăcut ca nu i-am permis asta.
Când eram mai mică, fratele meu mi-a exemplificat ceva ce mi-a plăcut tare mult. A zis așa:
“Daca cineva mârâie la tine , sa marai și tu la el înapoi ( aici vorbind in mod corect, depinde de situație ) . Asa va intelege care e pozitia ta și data viitoare se va gândi de doua ori înainte sa mârâie la tine . Dacă nu faci asta, își va permite sa mai mârâie o data și încă o data și încă o data pana va ajunge sa te muste! Degeaba mai marai atunci.”
E important sa nu lași sa se întâmple 2-3 situații asemănătoare. De la prima abatere când ceva te-a deranjat, spune-o! Eu nu vorbesc aici de cearta, sa fie clar! Vorbesc de o discuție relaxata, dar in care îți expui punctul de vedere.
Nu am putut niciodată sa tac când ceva m-a deranjat. Am spus ce am de spus, indiferent care ar fi fost consecințele. Mai ales când acei oameni fac parte cumva din viața ta și vei mai avea contact cu ei.
Culmea e ca marea majoritate a oamenilor se tem sa nu rămână singuri dacă spun ce au de zis, dar ceea ce este interesant e ca se întâmpla fix invers. Oamenii te respecta mai mult și rămân lângă tine.
Nu îți fie teama sa fii cine ești, nu îți fie teama sa pleci de lângă oamenii nepotriviți, nu îți fie teama ca unii dintre ei vor alege sa plece de lângă tine.
Întotdeauna vor exista persoane care își doresc extrem de mult sa facă parte din viața ta. Nu rata oportunitatea de a petrece momente extraodinare cu anumiți oameni doar pentru a face parte dintre aceia care te fac sa te simți mic și neînsemnat. Cei care te apreciaza vor rămâne lângă tine oricum!
In ochii lui Dumnezeu toți suntem prețioși și valoroși!

Am postat poza de mai sus pentru ca ei sunt o parte dintre prietenii mei alături de care împărtășesc valori comune, vise și credințe! Sunt prieteni alături de care ma simt “eu”. Și asta se simte bine.
Te imbratisez! O zi minunata!

„Și aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El Însuși îngrijește de voi.”
‭‭1 Petru‬ ‭5:7‬ ‭

Un gând despre „Nu încerca să fii altcineva decât esti!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s