Dumnezeu nu ne-a creat ca sa luam. El ne-a creat ca sa dam

“Atunci când oamenii din jurul nostru spun „la cât poți! Totul este despre tine”, Dumnezeu vrea ca noi să contribuim în loc să consumăm. Atunci când întreaga cultură spune „Hrănește-te”, Dumnezeu ne spune să îi hrănim pe alții. Dumnezeu nu ne-a creat ca să luăm. El ne-a creat ca să dăm.”

Da! Cred atat de mult in acest lucru! Cine îmi este apropiat știe ca eu cred ca talentele și darurile nostre naturale ne-au fost date ca sa putem contribui in viețile celorlalți! Viața noastră și caracterul nostru sa fie ceva constructiv pentru ceilalți, nu un motiv de dezechilibrare pentru cineva sau un obstacol. Sa putem fii un deschizător de uși, nu un zid opritor.

De ce sa așteptam sa primim când putem sa fim noi primii care oferim? De ce sa folosim darurile noastre naturale doar pentru interese proprii când putem sa le folosim pentru a bucura pe cineva?
Ma inspira atat de mult cuvintele de mai sus. Nu totul e despre noi. Dacă transformam viața doar despre noi, cred ca ajungem egoiști, nefericiți, neîmpliniti sau poate chiar singuri.
Îmi vin in minte persoane care au fost in viața mea și nu cred ca am sa le uit vreodată.
⭐️ Daniel Glodeanu – un pastor care a explicat cu atâta dragoste la un curs de romană despre viața doctorului Ben Carson încât acela a fost un moment de cotitura in viața pentru mine. Acela a fost momentul in care am început sa citesc cu pasiune. Am înțeles “de ce” sa citesc.
⭐️Marian Butnarescu- un profesor de matematica atat de pasionat și fericit de ceea ce face încât orele de matematica erau o bucurie doar pentru felul in care preda și pentru prezenta lui.
⭐️Georgeta Matei- o directoare și profesoara dintr-o școala din satul Tantava , de care putini stiu, prin care am trecut 3 ani când părinții mei s-au despărțit. O directoare care din punctul meu de vedere a creat un colț de Rai intr-o școala obișnuita prin toate activitățile pe care le realiza. Și in cei 8 ani de generala am trecut prin 4 scoli, dintre care 2 in București.
⭐️Ana Ilie – o persoana alături de care lucrez in domeniul Wellness, in cluburile de nutritie. Poarta atâta dragoste in sufletul ei încât nu poate sa nu dăruiască ceva cuiva la fiecare întâlnire. Emana dragoste prin toți porii și te simți iubit și prețuit in prezenta ei.
Am spus doar așa, câteva persoane care mi-au venit in minte.
Sunt acei oameni care dau cu bucurie ceea ce au in ei. Fără sa aștepte ceva in schimb. Oamenii aceștia sunt prețioși și sunt rari. Noi ce putem oferi celor din jurul nostru? Ce putem face astăzi pentru cei dragi încât sa le aducem un zâmbet pe buze?
Consider ca dacă dam cu bucurie ceea ce exista in noi, putem schimba destine. In bine. O mică acțiune pe care o putem face noi poate impacta pe cineva atat de tare încât poate sa își schimbe cursul vieții. Nu știi niciodată prin ce stare trece acea persoana și cât poate cântări un zâmbet, o îmbrățișare sau o vorba buna.

Dar bineinteles. Depinde in ce crezi. Depinde ce scopuri ai.
Consider ca in ceea ce credem este extrem de important. Ne poate modela spre egoism, spre indiferenta sau spre adevăratul sine.
Mi-a plăcut așa tare un verset ce l-am citit de dimineața. „ca să nu mai fim copii, plutind încoace și încolo, purtaţi de orice vânt de învăţătură, prin viclenia oamenilor și prin șiretenia lor în mijloacele de amăgire,”
‭‭Efeseni‬ ‭4:14‬ ‭

Sunt atâția oameni care aleargă sa asculte de persoanele care strălucesc tare și in timp scurt sau sa copieze persoanele publice. Am invatat o vorba de la mentorul și nasul meu in același timp “ Nu tot ce strălucește este aur”.
Da. De aceea sa fim cu băgare de seama in cine ne încredem și pe cine ascultam sau imitam. Uneori, acei oameni care par lipsiți de strălucire sau care nu ies cu nimic special in evidenta sunt acei oameni care poarta aur in ei. Dau un exemplu care pe mine m-a marcat. Am întâlnit un om urat. Atat de urat încât părea din filmele de groaza din punctul meu de vedere. Nasul ca și tăiat, pielea ii era tare ciudata, ca de crocodil așa. Gras. Dacă l-as fi văzut noaptea, m-as fi speriat. Dar el are un butic la baza unor blocuri. De fiecare data când cumpărăm de acolo, ma simteam foarte bine. Ma făcea sa ma simt specială și îmi oferea mereu bomboane, glumea și era tare vesel. De fiecare data când plecam de acolo, aveam energie plăcută. Mi-am dat seama ca aproape niciodată nu m-a deranjat felul cum arată. Nici nu aveam timp sa bag de seama la ce caracter plăcut avea.

Sunt oameni care vor doar sa te folosească și sunt oameni care vor sa aducă ceva bun in viața ta. Sunt oameni care au ajuns atat de mândri de cine sunt încât nu dau doi bani pe tine și sunt oameni care au ajuns atat de sus încât de-abia așteaptă sa te ridice și pe tine. Sunt oameni care prin ceea ce fac pot schimba cursul vieții cuiva, in bine.

Mie îmi plac oamenii care au la baza fundației lor o motivatie mai mare decât pur și simplu banii. Îmi plac oamenii care au la baza lor o motivatie buna, curată și constructiva. Îmi plac oamenii creștini și oamenii care pun la baza valorilor și principiilor lor fundații de omenie. De la acei oameni imi place sa invat.
Imi mai place sa invat din Biblie. Aici găsesc tot ce am nevoie pentru orice tip de situație și mai mult decât atat este o învățătura care scoate tot ce este mai bun din mine. Este o stâncă ce nu ma lasă sa merg din stânga in dreapta și sa alerg in van. Este o stâncă ce îmi da siguranța in alegerile pe care le fac și in gândurile ce le dezvolt!

Te încurajez sa îți faci o lista cu toate lucrurile care iti dau bucurie cand le faci. Acele lucruri se pot transforma in oportunitățile tale de a oferi. Și când te gândești sa nu oferi, adu-ti aminte de oamenii care ti-au înfrumusețat cândva viața in vreun fel anume. Au contat pentru tine? Dacă nu exista acel moment? Ai fii fost diferit/a azi?

Mie îmi place sa scriu. Îmi place sa cred in bine. Îmi place sa văd binele din orice situație. Nici nu stiu dacă cineva o sa citească acest articol. Sau dacă o sa ajungă pana aici. Habar nu am. Dar ceea ce stiu e ca daca mesajul meu ajunge măcar la o persoana sunt fericita. Dacă nu ajunge la nimeni, tot sunt fericita. Pentru ca in primul rând am făcut ce îmi place ; mi-a bucurat sufletul.
O zi plină de dragoste iti urez! 🤗

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s