Din suflet, pentru suflet

M-am trezit cu un sentiment de iubire și dragoste pt scris. Întotdeauna îl am, dar azi am simțit sa scriu fix despre el.

Am mai scris ceva înainte de asta, dar cred ca am încercat sa fac ceva comercial, așa ca am renunțat și o iau de la cap, in modul meu natural, așa cum o fac de fiecare data.

Sunt inspirata. Sunt inspirata de diminețile când stau cu un caiet in brațe, cu un pix, beau ceai și îmi las gândurile sa ia viața prin ceea ce scriu. Sunt inspirata de simplitatea acestei pasiuni pe care pot sa o realizez oriunde aproape. Nu îmi trebuie ceva costisitor, nu am nevoie de altcineva pentru a o putea desfășura, nu am nevoie sa merg nicăieri. Este suficient sa am un loc care sa ma inspire și sa am timpul necesar relaxării. Sa nu îmi fure nimic gândurile sau sa fiu pe graba.

Este cel mai tare sentiment când las sa iasă din mintea mea și sufletul meu ceea ce exista in mine și sa transpun intr-un notebook. Am posibilitatea sa ma întorc oricând la mine cu luni sau ani in urma. Sa îmi văd evoluția gândurilor , sa văd cum eram atunci. Ma inspira pentru ca acest proces de a scrie care ma rupe de orice altceva și îmi da o satisfacție enorma in momentul prezent ma îmbogățește in același timp pentru Floris cea din viitor. Ma ajuta sa ma cunosc in profunzime, ma ajuta sa îmi dau seama cine sunt cu adevărat, ce vreau, ce îmi place, de ce fac ceea ce fac. Și cu fiecare scriere devin tot mai aproape de cine visez sa devin.

Iubesc cărțile. Pt ca ele au fost scrise de oameni care, ca și mine, au iubit aceasta plăcere de a scrie. Și au luat aceasta plăcere și au transformat-o in ceva util pentru societate. Fie ca este vorba de beletristica, fie ca este vorba de cărți de dezvoltare personală( acestea fiind cărțile care mie îmi plac) , ele îmbogățesc viața altora.

Iubesc pe cei ce au darul de a concepe o poveste in mintea lor și pot sa le-o dea viața in scris. Sa creeze personaje, situații , moment culminant etc. Admir acești oameni in primul rând pentru munca de a realiza creatia in sine și in același timp pentru ca au puterea de a oferi altora momente de relaxare și plăcere. Cine nu iubește sa vadă un film bun? Pt acel film bun cineva și-a lăsat creativitatea sa iasă afara din mintea sa, prin scris. Unele filme sunt făcute după niște cărți absolut geniale. Orice om simte nevoia sa vadă un film. Orice om a văzut vreodată la viața lui un film.

Recunosc, admir extrem de mult pe J K Rowling, scriitoarea seriilor Harry Potter. O admir pentru tot ceea ce ea a putut crea , cum a gândit scenariile , povestea și situațiile. Din mintea ei a luat naștere o poveste de care a auzit absolut toată lumea. Mi se pare fascinant . Ma fascinează acei oameni care, prin pasiunile lor, creeaza ceva ce nimeni nu a mai creat inaintea lor.

Iubesc cărțile de dezvoltare personală. Le iubesc pentru ca îmi permit sa am acces la gândurile oamenilor care au reușit, care au ajuns la un anumit nivel de succes intr-un anumit domeniu și ne transmit și noua din gândurile lor. Cum au ajuns acolo, ce i-a determinat, ce tehnici au avut. Cărțile ne dau posibilitatea sa vedem mai mult decât ceea ce familia sau mediul înconjurator ne-a permis sa vedem. Acestea ne formează gânduri noi, care ne duc la un nou nivel. Ne dau posibilitatea sa avem acces la o viața mai buna. Ne arată ca exista și alte posibilități decât acelea pe care le credeam ca sunt, ne pot face sa avem revelații despre viața noastră, ne pot încuraja și motiva când suntem căzuți.

Eu cred ca a citi o carte de dezvoltare personală ,in unele momente acel autor poate fii cel mai bun prieten al nostru. Cine vine sa se susțină când suntem singuri sau poate deznădăjduiți? Acel autor , prin scrierile sale, este acolo mereu , printre paginile cărții sale, gata sa ne dea o mâna de ajutor moral , sa ne încurajeze și sa dea o speranța.

Iubesc faptul ca iubesc sa citesc și sa scriu. Mi se pare una dintre cele mai frumoase pasiuni. Bineînțeles, așa simte fiecare despre pasiunea lui. Ca doar pasiunea lui îl face fericit , îl entuziasmează, ii pune creativitatea in mișcare și se declanșează dopamină atunci când face ceea ce ii place. E normal. Dar sunt recunoscătoare ca Dumnezeu mi-a pus aceasta plăcere in suflet, aceasta plăcere care nu îmi necesita obligatoriu anumite studii de specialitate sau diverse pregătiri sau instrumente costisitoare. E simplu. Cu cât citesc mai mult, cu atât îmi vine mai mult sa scriu. Se susțin una pe cealaltă. Iar un pix și o foaie sunt cele mai la îndemâna instrumente oriunde m-as afla.

Iubesc puterea de a scrie pentru ca aceste gânduri au puterea de a fii reactivate de fiecare data când le recitim.

Și…. trebuie sa recunosc, am citit ceva ce mi-a plăcut extrem de mult. Am citit intr-o carte care se numește “Factorul Einstein” ca doar 1% din populație își notează frecvent gândurile intr-un jurnal. Dar ce este cel mai interesant e ca toate geniile care au existat și-au notat gândurile intr-un caiet. Așa ca îmi place sa cred ca sunt un potențial geniu. Ha ha. Asta așa, ca sa termin intr-o nota amuzanta, dar pe care chiar o cred totuși. 😅

Tu? Ce pasiuni ai? Ce îți face sufletul sa cânte de bucurie?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s