Un punct cheie în viata mea

EF6C60DC-978C-48FC-8492-8CA76455C3A7Anul 2007. Liceu. Ora de romana.

-Copii, haideți sa mergem în cealaltă clasa libera. A venit un domn cu o prezentare și nu mai facem ora astăzi, spune profesoara.

In secundele următoare toată clasa era în picioare care mai de care mai bucuros ca nu se tine ora.

În cealaltă clasa era un domn în jur de 30 ani, slăbuț, brunet și îmbrăcat la costum. Avea o energie calma și un zâmbet mare pe fata. Mi-a atras atenția tonalitatea vocii lui și sclipirea din ochi. Am devenit atenta repede la ceea ce spune.

Cu ajutorul unor slide-uri, ne-a povestit pe scurt viata unui neorochirurg celebru, de culoare, care a pornit de la o viata grea. Fusese crescut de o mama analfabeta, tatăl i-a părăsit pentru o alta familie pe care o avea în secret la depărtare și copilul era cel mai prost din clasa.

Pe parcursul prezentării, deveneam din ce în ce mai interesata de cum viata lui s-a schimbat în bine și cum a reușit sa facă tranziția de la cel mai prost din clasa la cel mai bun neorochirurg din America. Iar la final, domnul acela simpatic ne-a prezentat cartea „Mâini înzestrate” – povestea vieții neorochirgului plus încă alte 2 cărți scrise de același neurochirurg pe nume Ben Carson, actual ministru în guvernul lui Trump, responsabil cu dezvoltarea comunităților defavorizate: Innercity development.

Am stat puțin pe gânduri. „Sa le cumpăr sau sa nu le cumpar?” Ceva din mine spunea..”Cumpara-le!” M-am dus, eu și încă o colega din cate îmi amintesc, și am plătit cele 3 cărți.

M-am dus direct acasă și am început sa citesc. M-a prins atât de tare povestea încât pana a doua zi am terminat cartea. Uimirea si entuziasmul și admirația și un amalgam de sentimente pe care le aveam după ce am citit incredibila lui poveste m-au făcut sa povestesc tuturor cu care ma întâlneam despre ce am citit. Îmi aduc aminte și acum cum stăteam afara cu un prieten și ii povesteam cu super multa pasiune tot ceea ce am citit. Azi, dacă ma întrebi despre Ben Carson, am aceeași stare ca prima data când i-am citit istoria.

Și de aici a început călătoria mea. Istoria lui m-a făcut sa îmi doresc sa citesc. Mult. Și am început carte cu carte, am trecut prin beletristica și am ajuns la dezvoltare personala. Carte după carte, am căpătat idei noi, inspiratii și motivații. Am căpătat încredere ca pot îmi îndeplinesc visele. Am căpătat putere sa trec peste provocări. Am căpătat siguranță că este bine ceea ce fac și cum acționez. Am căpătat o noua direcție în viata. M-am descoperit pe mine și am descoperit cine sunt, ce pasiuni am și încotro trebuie sa ma îndrept cu pași siguri. Mi-a schimbat viata!!!

Cumpărarea și citirea acestei cărți a fost momentul de la care s-au declanșat următoarele acțiuni importante din viata mea. Ma întreb: cine as fi fost astăzi dacă nu as fii fost prezenta la școală în acea zi? Sau dacă nu as fi cumpărat acele cărți? Nici nu vreau sa ma gândesc. Consider ca acea zi a fost punctul cheie din viata mea. O deschidere de uși. O lumina pentru viitor.

Citind mult, simțeam nevoia sa scriu mult. Și culmea, îmi plăcea ceea ce scriu. A început sa se umple un caiet și încă un caiet și încă un caiet….nu a fost greu sa îmi dau seama ca îmi place sa fac asta. Nu a fost greu sa îmi dau seama ca dacă ma lași 2 săptămâni singura și închisă în casa nu ma pot plictisi dacă am cărți, pix și caiet cu mine.

Iubesc cărțile și cititul din următoarele motive:

-Cărțile sunt absolut magice. Au puterea sa te ducă în orice colt al lumii vrei fără sa trebuiască sa te deplasezi. Au puterea sa îți vorbească și sa te sfătuiască în cele mai grele momente chiar cei mai mari oameni de pe acest Pământ. Au puterea sa te ridice și au puterea sa îți arate calea. Cărțile au fost pentru mine mentori când nu aveam pe nimeni altcineva care sa ma înțeleaga în provocările mele.

-Scrisul…ei bine, scrisul….scrisul, pentru mine, este o coborâre în adâncul sufletului. Este o cunoaștere profunda a ceea ce suntem noi. Luam din adanc și ducem la suprafață. Luam din subconștient și ducem în conștient. Scrisul, în diversele lui forme, este o arta. O arta a sufletului și a imaginației. Scrisul poate face ca o persoana sa ramana vie chiar și după ce nu mai este pe acest Pământ… Scrisul poate sa ne duca puțin în trecut doar citind ce am scris cândva.

Și asa a început călătoria mea într-ale cititului și scrisului. Ma întreb, la tine care este acel moment cheie din viata ta de la care au plecat o succesiune de alte evenimente importante? Poți numi unul?

 

P.s.: domnul acela ce a ținut prezentarea se numește Daniel Glodeanu, este pastor și de atunci și pana acum am păstrat legătura. A fost și este o inspiratie pentru mine de la care am învățat de-a lungul timpului. Plus, consider eu, intalnirea aceea cu el nu a fost numai o deschidere către lumea cărților, ci a fost și consolidarea legăturii mele cu Dumnezeu. Ii sunt veșnic recunoscătoare. 🙏

Un gând despre „Un punct cheie în viata mea”

 1. Stimată Floris, apreciez cuvintele tale alese prezentate aici cu rădăcinile lor de acum nouă ani de zile. Îți mulțumesc și pentru cuvintele de apreciere față de persoana mea.
  – În dreptul meu, conform pasajului Biblic din Evanghelia după Luca 17:10 „Am făcut ceea ce eram dator să fac”. Mă întreb la rândul meu ca și tine, dacă nu făceam ceea ce am făcut, ce s-ar mai fi întâmplat nu tine și alții?!?
  – În dreptul tău, un alt verset Biblic îmi rezonează în minte, vorbind despre Dumnezeu și omenire Eclesiastul 3:11 „Orice lucru El îl face frumos la vremea lui; a pus în inima lor chiar și gândul veșniciei, măcar că omul nu poate cuprinde, de la început până la sfârșit, lucrarea pe care a făcut-o Dumnezeu.”
  Fii binecuvântată!
  Salvat pentru a salva sau Mentorată pentru a mentora și tot așa mai departe!
  Cu respect, același Daniel Glodeanu!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s